Creuzete Orientale VS Creuzete Moderne
29 iul, 2020 Postat de: AMY Deluxe Romania În: blog Comentariu: 2 Vizitați: 910

Creuzete Orientale VS Creuzete Moderne

Care sunt diferentele intre creuzete orientale (egiptiene) si cele moderne ?
Care creuete sunt mai bune lut, ceramica, silicon sau sticla si cum se foloseste fiecare?
Care mai bun pentru narghilea folie aluminiu, sita metalica sau smoke box?

Creuzetele de narghilea cunoscute si sub denumirea de cap de narghilea au diferite forme si dimensiuni si sunt confectionate din mai multe tipuri de material.

Creuzetele orientale cunoscute si ca creuzete egypene si syriene sunt facute din lut sau lut vopsit, deobicei ele au forma unei farfurii si au deobicei mai multe gauri in centru de dimensiuni medii sau cu o singura gura pe centru.

Creuzetele orientale ( egiptiene ) din lut sau ceramica

Modelul incrucisat permite extragerea fumului de catre narghilea in camera tevii. deobicei la ele se pune folie de staniol speciala pentru narghilea.


Creuzetele de lut nelacuite se folosesc pt o singura aroma deoarece ele absorb aroma si ramane gustul impregnat in material sunt ideale pentru cei care fumeza o singura aroma.


Versiune mai noua si mai moderna a creuzetului de narghilea este creuzetul de Crystal Amy Deluxe GLASI003 SET fabricat din Crystal rezistent si picior din silicon la care folia a fost inlocuita cu o cutiuta de carbuni numita si smoke box care inlocuieste cu succes folia de aluminiu.
Avantajul pe care il ofera creuzetul de Crystal Amy Deluxe este cela ca se pot fuma mai multe arome far sa ramana gustul impregnat in material iar aroma se arde mult mai greu.

Set GLASI003 creuzet cristal cu smoke box

astfel sesiunea de fumat va fi mai indelungata. De asemenea ele se pot spala foarte usor sub jet de apa sau la masina de spalat vase.
De asemenea Amy Deluxe mai are inca cateva model de creuzet din Crystal si sticla cu smoke box-uri care se poate folosi in acelsi mod ca si cel de Crystal si are aceleasi beneficii ca Creuzetul de sticla cu smoke box Set GLASI002 Z218 si Set-ul Globe cu smoke box si Creuzetul de sticla potrivit cu sita pentru carbuni  .

Glasi002 Z218 Set creuzet sticla cu smoke box

Amy Deluxe a vrut sa pastreze modelul oriental dar a imbunatatit si modernizat creuzetul astfel ca se pot regasi creuzete de ceramica lacuite de piatra sau lut , iar folia am inlocuit-o cu sita sau smoke box.


De asemenea avantajul smoke boxului este ca carbunii stau in cutiuta perfect evitant astfel caderea lor un alt aspect foarte important este cela ca carbunele este ridicat destul de mult din partea superioară a amestecului de tutun permițând mai mult flux de aer în comparație cu foliile (care practic ating partea de sus a tutunului).


smoke box-uri si site pentru carbuni

Dispozitivele de gestionare a căldurii sunt în esență un set de coș închis, cu orificii de aerisire variabile care pot fi deschise și închise.


Prin urmare, dispozitivele de gestionare a căldurii au toate aceleași avantaje ca și seturile de coș,și permit fumătorului de narghilea să ajusteze căldura cărbunelui folosind orificii de aerisire.


Sfatul nostru este să încercați câteva combinații diferite și să vedeți ce vă place mai mult.

Aici in video-ul de mai jos va explicam mai multe detalii despre smokebox-uri si site

Comentarii

Creat in vineri, iulie 31, 2020 Postat de Serban Bogdan Link de comentarii
Buna ziua, multumim de informatii!
Dar am o intrebare va rog, ca sa putem sa folosim aromele de cristale sau bilute ce creuzet trebuie sa avem?
Creat in vineri, iulie 31, 2020 Postat de AMY Deluxe Romania Link de comentarii
Buna ziua!
ca sa puteti sa folosesti aromele de pietre e nevoie sa foloseti un creuzet cu o singura gaura pe mijloc mai ridicata , sau sa fie creuzetul cu o sita metalica de interor pentru arome.

ca exemple ai variantele asta: AM-C031 , Z218, GLASI003, TTST010, TTS006 , AM-C010 , AM-C013
Se afișează 1 - 2 din 2 articole

Lasă comentariul tău